نشاطات

Waghorn -Jonathan.

Waghorn-jonathan-raffinaderi-2015-komprimeret

image

Jonathan Waghorn, co-leder af Guinness Global Energy fond, forklarer, hvorfor en levering / efterspørgsel konvergens i horisonten.

Hvad vil gøre oliemarkedet stabilisere?
Det har været en brutal sommer for energimarkederne i almindelighed. Brent-olie faldt under $ 40 / bl i august, mens energi aktier faldt omkring 25% for at blive det værste effektive sektor i år .

I øjeblikket er markedet søger efter tegn på en endelig stramning i balancen mellem olie udbud og efterspørgsel. Mest sandsynligt vil det være en levering tegn: enten at USA er skifer olieproduktion klart faldende eller OPEC er at reducere udbuddet.

Udbud og efterspørgsel konvergens kommer og, alt andet lige, vil efterspørgslen overstige udbuddet i anden halvdel af 2016.Selvom olieproduktionen for juni viser en klar nedadgående tendens – April 2015 sandsynligvis var top – OPEC produktion har overrasket på opsiden i år (især i Saudi-Arabien og Irak, hvor produktionen er på 30-årige højder).

Men forskellige OPEC medlemmer er under økonomisk pres, med nogle lande i Mellemøsten hæve gæld – deres budgetter er ikke omfattet i løbende oliepriser (de er næsten ikke dækket på $ 75).

I form af en olie-pris gulv, vi dømmer $ 40 at være dagens kontante udgifter til forsyning til de højeste omkostninger producenter, en pris nået i august. Historisk set har dette betydet bunden af ​​olieprisen cyklus.

مقالات ذات صلة

إغلاق